Adatvédelmi szabályzat

         Kedves – akármilyen praxist működtető Kollegám !

 

Rácsodálkoztam, hogy az UNIO felfedezte a személyes  adatvédelem  fontosságát, amit mi a hypokrateszi esküben orvosi titoktartásként eleve ismertünk.

 

Megdöbbentem, hogy milyen súlyos büntetéssel próbálják kierőszakolni ennek a természetes igénynek/szükségletnek a betartását, amit mi eleve betartunk, de ezek szerint mások nem tartanak be.

 

Elgondolkoztam, hogy vannak-e ezzel az eseménnyel kapcsolatos feladataink, főleg adminisztratíve, de akár konkrétan is, és rájöttem, hogy vannak ilyen feladataink.

 

Felháborodtam, hogy különböző sakálok és keselyűk azonnal rárepültek a tájékozatlan és fenyegetettségük okán félő kollegáinkra, felajánlva – jó pénzért !!! – hogy ezt a fenyegetettséget elhárítják felőlük.

 

Rászántam magam, hogy a GDPR-t megismerve összegyűjtöm a jelenleg érvényes magyar jogszabályokat, és ezek ismeretében megfogalmazom a saját praxisom adatvédelmi szabályzatát.

 

Tudjatok róla, hogy jogász barátaim is véleményezték és jóvá hagyták a gondolataimat azzal a kikötéssel, hogy ha változik a hazai szabályozás, ezen is változtatni kell.

 

Minden esetre úgy döntöttem, hogy személyes ajándékként – kizárólag az én felelősségemre – nézzétek át, vegyétek át, alakítsátok saját fazonra a mellékelt anyagot ellenszolgáltatás nélkül, mert kezdő lépésként biztosan elegendőnek tartom a cél érdekében.

 

Az anyag utolsó oldala a lakossági tájékoztatás kötelező feladat-ellátását szolgálva a rendelő ajtajára ragasztandó, mert így nem lehet belekötni korrekt álláspontunkba.

 

Megígérem, hogy ezt a témát figyelemmel kísérem, és ha szükségesnek látom, ezen a csatornán újabb jelzést fogok küldeni a kollegáimnak.

 

Őszinte tisztelettel

 

Dr. Bálint András

XX-XXIII. választókerület elnöke

 

A csatolmány ide kattintva érhető el:

Partnereink

Magyar Orvosi Kamara
HáziPatika.com
Euro Discount Club
Oftex
Weborvos.hu
Regöly Alapítvány

Bejelentkezés

A bejelentkezéshez regisztráció szükséges!