Kedves Kolléga!

Az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló 2006. évi XCVII. törvény értelmében 2011.július 1-től ismételten kötelező az orvosok, fogorvosok számára a kamarai tagság és a jogalkotó az egészségügyben nem orvosi/fogorvosi diplomával dolgozó pszichológusoknak, biokémikusoknak, mikrobiológusnak, biológusoknak, fizikusoknak is kötelező tagságot írt elő az orvosi kamarában.

Az orvosi kamarába történő felvétel a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény szerint történik.

Ahhoz hogy joghiteles legyen kérelme:

  1. Ki kell nyomtatnia az alábbi dokumentumot
  2. El kell látnia minden oldalát aláírásával és le is kell pecsételnie orvosi pecsétjével
  3. Mellékeljen:
    • 1 db igazolványképet, valamint
    • a kamarai tagfelvétel 2011.07.01-től illetékköteles és 2012.01.01-től 3.000.- Ft illetékbélyeg formájában. Mentesül az illeték megfizetése alól minden orvos és nem orvos is, aki első alkalommal kéri felvételét a Magyar Orvosi Kamarába.
  4. Ezt követően személyesen vagy tértivevényes postai küldeményként el kell juttatnia a kinyomtatott, aláírt, lepecsételt Tagfelvételi kérelmet a mellékletekkel együtt, azon területi szervezet számára, ahová tagfelvételét kérvényezte.

A Tagfelvételhez szükséges nyomtatványokat az alábbi linken találja meg.