Kedves Kolléga!

Az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló 2006. évi XCVII. törvény értelmében 2011.július 1-től ismételten kötelező az orvosok, fogorvosok számára a kamarai tagság és a jogalkotó az egészségügyben nem orvosi/fogorvosi diplomával dolgozó pszichológusoknak, biokémikusoknak, mikrobiológusnak, biológusoknak, fizikusoknak is kötelező tagságot írt elő az orvosi kamarában.

Az orvosi kamarába történő felvétel az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény szerint történik.

Ahhoz hogy joghiteles legyen kérelme:

 1. ki kell nyomtatnia az alábbi link alatt található dokumentumot
 2. el kell látnia minden oldalát aláírásával és le is kell pecsételnie orvosi pecsétjével
 3. mellékeljen:
  • 2 db igazolványképet, valamint
  • a kamarai tagfelvétel 2011.07.01-től illetékköteles és 2012.01.01-től 3.000.- Ft illetékbélyeg formájában.
   Mentesül az illeték megfizetése alól minden orvos és nem orvos is, aki első alkalommal kéri felvételét a Magyar Orvosi Kamarába.
 4. Ezt követően személyesen vagy tértivevényes postai küldeményként el kell juttatnia a kinyomtatott, aláírt, lepecsételt Tagfelvételi kérelmet a mellékletekkel együtt, azon területi szervezet számára, ahová tagfelvételét kérvényezte. A Budapesti Területi Szervezethez a járványhelyzetre való tekintettel elsősorban tértivevényes postai küldeményként vagy ügyfélkapun keresztül kell eljuttatnia a tagfelvételi kérelmét.

A Tagfelvételhez szükséges nyomtatványokat az alábbi linken találja meg.

 

Őszintén reméljük, hogy felvételt nyer az orvosi kamarába. Örömünkre szolgál, hogy ebben a segítségére lehettünk.